Selecteer een pagina
Omdat één blog niet genoeg ruimte bood om het mooiste van de Milan Design week te laten zien, een tweede deel over deze inspirerende week.

Meer over de nieuwste interieurtrends en nog een aantal highlights die we je niet willen onthouden.

vrouwelijke vormen

 

Een trend die we overal zagen terugkomen: ronde vormen. In meubels, raambekleding, verlichting. Vriendelijk, zacht, vrouwelijk. Fijn in contrast met rechte vormen.

De installatie ‘Formations’ van Tarkett met hun nieuwe vinylvloer, iQ Surface. Dit product werd in Milaan niet alleen als een horizontaal product getoond maar als design product in meerdere vormen.

Prints en patronen

Ook in overvloed aanwezig, prints en patronen. Op vloerbekleding en meubelstoffen, gordijnen en behang. Effen lijkt wel uit!

Indigo Macaque behang van Moooi.

highlights

 

Er waren veel highlights in Milaan die we je niet willen onthouden!

MASTERLY

Masterly is dé tentoonstelling van Nederlandse ontwerpers en fabrikanten in het prachtige Palazzo Francesco Turati. Bekende en minder bekende merken en ontwerpers presenteerden zich hier.

 

De patio van Palazzo Francesco Turati.

Hanglamp van glaskunstenaar Bibi Smit. Ze liet zich voor deze tentoonstelling inspireren door de kleuren van Rembrandt.

 

De presentaties van BN Walls en Royal Delft.

 

Ook (oud)studenten van het Hout en Meubileringscollege (HMC) presenteerden hun werk tussen bekende werken van Rembrandt.

Een ‘portret’ van Frederik Hendrik, Prins van Oranje, in de vorm van een XXL medaillon van Carina Wagenaar. De ontwerpster gaf uitleg over de objecten die ze heeft gebruik om het verhaal van Frederik Hendrik te vertellen.

rossana orlandi

Bij Rossana Orlandi zagen we dit ‘raam naar een andere wereld’ van Anotherview. Het uitzicht in onze woning heeft een grote invloed op onze stemming en kan, in tegenstelling tot meubels en kleuren, niet worden veranderd. Another view verandert dat! Zij verzamelen uitzichten over de hele wereld en laten ons 24 uur meekijken en genieten van al die kleine verhalen. Bijzonder!

 

ventura centrale

De ruwe industriële ruimtes onder de bogen worden tijdens de Milan Design Week gebruikt als presentatieruimtes.

Lensvelt liet met de presentatie All New een mix van nieuwe producten, uitbreidingen van bestaande collecties en klassiekers zien. Een mooie show in samenwerking met Modular Lighting Instruments, die de verlichting verzorgde.

Maarten Baas organiseerde in samenwerking met Ventura Centrale de tentoonstelling “I Think Therefore I Was”. De installatie bevatte honderden video’s waar je tussendoor kon lopen. Op de video’s waren fragmenten te zien waarin de woorden “I Think” waren uitgesneden. De compilatie van informatie zorgde voor een geweldige kakafonie van woorden en bewegende beelden die je bij binnenkomst raakten. Het toonde een kleurrijke verscheidenheid aan mensen en gedachten.

 

We think…..de Milan Design week was fantastisch! We kijken nu al uit naar volgend jaar!