Selecteer een pagina

De herfstperiode en met name de maand oktober staat te boek als woonmaand.

We gaan ons weer opmaken voor het gezellige leven binnenshuis. Om die reden zijn er verschillende beurzen en evenementen. Je kunt er inspiratie opdoen, zien wat de trends voor de komende tijd worden en welke ontwikkelingen en innovaties er gaande zijn op het gebied van wonen. In de herfstvakantie is Eindhoven de place to be voor designliefhebbers. Natuurlijk waren wij er dit jaar ook.

Design Academy

Als consument krijg je een kijkje in de keuken van het wonen in de toekomst. Hoe gaan we wonen, hoe gaan we om met duurzaamheid, wat zijn de mogelijkheden voor hergebruik. Als interieurdesigners beginnen we onze route door de stad natuurlijk op de Design Academy, waar studenten hun afstudeerwerk laten zien. We letten vooral op interessante ideeën die over wonen en lifestyle gaan.

Eén van de opvallende ontwerpen dit jaar is van Federico Rosa. Zijn ontwerp Acqua Alta is actueel en gaat over de hoge waterstand waar Venetië mee te maken heeft. De ontwerper heeft een bescherming bedacht voor de pootjes van meubels die onder water kunnen komen te staan. Deze bescherming is niet alleen functioneel maar past ook mooi bij de stijl van de klassieke meubelen: ornamenten van brons. Ze zien eruit alsof er al afzetting van zeeleven, zoals mosselen en zeewier, op heeft plaatsgevonden.

Luiza Guidi

De ontwerpen van Luiza Guidi zijn ook prachtig. De lampen/kaders kunnen zo in productie genomen worden. Door de kaders te openen, gaat het lichtspel beginnen. Je kunt zo zelf bepalen hoeveel licht je op de muur wilt laten ontstaan en voor welk dessin je kiest.

Seok-hyeon Yoon

Het afstudeerproject van Seok-hyeon Yoon won de René Smeets Award. Seok-hyeon ging op zoek naar een alternatief voor het gebruik van vervuilend traditioneel glazuur. Hij ontdekte Ott. Dit is een natuurlijk hars dat in Korea werd gebruikt als glazuur voor hout. Ott droogt op een natuurlijke manier en daarom hoeft het keramiek niet voor een tweede keer de oven in. Het resultaat is een mooie reeks milieuvriendelijke keramische producten.

Elle Decoration

Het tijdschrift Elle Decoration heeft een kleine bunker omgevormd tot woonkamer. Op de verschillende verdiepingen sta je letterlijk in de sets van het magazine. Zorgvuldig uitgekozen meubelen en accessoires geven de trends voor de komende jaren weer: zachte paarstinten, nudetinten en beiges zijn de toonaangevende interieurkleuren. Ronde en primaire vormen gaan we nog vaker terugzien. Het is een mooie mix van perfect gekozen designklassiekers en hedendaagse ontwerpen.

 

Maskers!

Alsof het in de lucht hangt: op veel plaatsen komen maskers terug! We zagen ze als inspiratiebron voor een nieuwe collectie keramiek bij ontwerpster Lenneke Wispelwey. Piet Hein Eek toonde maskers van hergebruikte materialen en ook Kriz Lifestyle gebruikte hun leftovers van hout om maskers van te maken.

 

Natuurlijk was er nog véél meer te ontdekken…het leukste is natuurlijk om dat zelf te doen! Zet DDW dus op je to-do lijst. Eindhoven is een levendige stad en je kunt nooit alles in één dag zien. Met een overnachting erbij heb je net wat meer tijd voor alle leukste hotspots. Volgend jaar oktober op naar Eindhoven!