Selecteer een pagina

De keuken neemt een steeds belangrijkere plaats in ons interieur in. Was het vroeger een ruimte om alleen in te koken, tegenwoordig is het veel meer een leefruimte geworden. Daardoor komt er bij het ontwerpen van een keuken meer kijken dan alleen het maken van een keukenopstelling. De inrichting van de rest van de woonruimte moet in de keukenplannen worden betrokken. Een interieurontwerper maakt daarom niet alleen een indelingsplan voor de keuken, maar houdt ook rekening met de overige woonruimte en jouw wensen.

 De interieurvormgever kijkt én naar de keukenindeling én naar een mooie overgang tussen de keuken en de rest van de woonruimte. Én – zeker niet onbelangrijk – zorgt dat de keuken in verhouding is met de rest van het huis, zodat de keuken niet de overhand krijgt en er genoeg plaats overblijft voor een eet- én een zithoek.

Zo ontstaat een optimaal ontwerp op maat, waarbij al jouw wensen en eisen in de plannen zijn verwerkt. Daarnaast kan een interieurontwerper een compleet interieurplan maken met advies voor wand- en vloerafwerking, raambekleding en verlichting, zowel voor nieuwbouw- als bestaande woningen.

Zelf aan de slag

Heb je genoeg tijd en wil je liever zelf aan de slag met de inrichting van je nieuwe keuken? We geven je een aantal tips!

Tip 1. Als er genoeg ruimte is voor verschillende keukenopstellingen, kun je kiezen hoe je je keukeneiland plaatst. Heb je regelmatig gasten en vind je het fijn om met je gasten te praten tijdens het koken, dan kun je je eiland het best eettafel gericht plaatsen. Heb je een mooi uitzicht? Plaats je keukeneiland dan zo dat je naar buiten kijkt als je staat te koken. Of kijk je liever de kamer in?

Tip 2. Is het kookeiland lang genoeg, kies er dan voor om de spoelbak ook in het kookeiland te plaatsen. Bij het afgieten van pannen hoef je je niet om te draaien, maar slechts een paar stappen opzij te doen om bij de spoelbak te komen.

Tip 3. Als je een keukenontwerp hebt gemaakt of laten maken, probeer je dan voor te stellen hoe je in de nieuwe keuken aan het werk gaat. Vraag je af of de indeling voor jou logisch en praktisch is. Het zijn vaak eenvoudige dingen, die je zelf moet bepalen. Bijvoorbeeld: wat is de beste plaats voor de vaatwasser? De één vindt de vaatwasser links van de spoelbak handig. De ander heeft de vaatwasser liever rechts.

Tip 4. Ga na of de koelkastdeur de juiste kant op draait als je bij je werkblad staat en iets uit de koelkast moet pakken.

Tip 5. Zorg dat je de kastruimte zo optimaal mogelijk benut. Kies voor zoveel mogelijk laden.

Deze tips helpen je in elk geval op weg naar je droomkeuken, of je nu besluit om het keukenontwerp zelf te maken of hulp in te schakelen. Bedenk voor je besluit er zelf werk van te maken wel dat je niet dagelijks een nieuwe keuken indeelt en het best lastig kan zijn een goed ontwerp te maken. Bovendien is er een behoorlijke bedrag gemoeid met de aanschaf van een keuken en wil je beslist geen miskoop. Genoeg reden om te kiezen voor een professioneel advies.

TopInterieurOntwerpers werken allemaal onafhankelijk en zijn niet verkoopgericht als het om het maken van een ontwerp gaat. Wij kijken naar jouw wensen en de mogelijkheden van de ruimte! Wil jij zeker weten dat het ontwerp voor je nieuwe keuken aan alle eisen en wensen voldoet? Neem dan vrijblijvend contact op met één van de TopInterieurOntwerpers.

Bel 06 48466887 of klik hier en kijk welke TIO’er bij jou in de buurt zit. We maken graag een passend ontwerp!