Selecteer een pagina

Kleur geeft leven aan je huis en bepaalt voor een groot deel de sfeer en uitstraling van je interieur.

Het is een krachtig middel en als je kleur goed gebruikt, kun je een groots effect bereiken. Elk jaar kiezen onder andere Histor en Flexa nieuwe trendkleuren passend bij de huidige tijdgeest. Deze worden vaak vertaald in verschillende kleurpaletten die mooi aansluiten bij je woonwensen en de stijl van je interieur. Wij willen je graag inspireren met de huidige kleurtrends zodat jouw interieur helemaal up-to-date wordt, als het dat nog niet is!

Kleurtrend terra

Diepere, warme aarde-roze tinten. De opvolger van het zachtroze is bruinroze en je gaat het overal terugzien! Het terra kleurenpalet loopt van blusher pastel tot roestig roodbruin. In 2018 zag je al veel roze tinten. In 2019 zetten we deze kleurtrend voort, maar dan met een diepere, bruinere en vollere kleur. Flexa heeft voor de kleur van het jaar 2019 ook een kleur uit het terra kleurenpalet gekozen. Zij noemen hem Spiced Honey. De kleur lijkt op caramel met een vleugje roze. Deze warme tint is gekozen om een sfeer van positiviteit en optimisme te brengen. Spiced Honey kan rustgevend, gezellig of levendig zijn al naar gelang de kleuren waarmee je het combineert.

Kleurtrend green

Het groen is binnen de kleurtrends al langer hip en het donkergroen blijft. Lekker bohemian. Aanvullend op het echte levende groen, wordt de rest van ons interieur nu ook steeds groener. Histor heeft een donkergroene kleur uitgeroepen tot hun kleur van het jaar 2019: Quiet Clearing. Deze diepe groene tint zorgt niet alleen voor rust en kalmte, maar heeft ook een levendig effect. Door de toename van technologie in ons huis zoals wifi-gestuurde apparaten, domotica en robotica verharden wij ons interieur. Er ontstaat een disbalans. Bij het terug brengen van een stukje natuur in ons interieur in de vorm van de kleur Quiet Clearing wordt het evenwicht hersteld.

Kleurtrend off white

Kleurtrend off white

De kleurtrend off white is ideaal om een sfeer neer te zetten waarin de natuur en minimalisme de boventoon voeren. Met de zachte wit- en pasteltinten zorgt dit kleurenpalet voor een rustgevende sfeer. Perfect voor iedereen die op zoek is naar een interieur dat je laat aarden en dat rust uitstraalt. Omdat alles draait om balans, vind je in dit overwegend lichtere palet ook enkele donkere tinten. Juist de combinatie van licht en donker zorgt voor deze balans.

Kleurtrend playfull

Wil je energie en creativiteit in huis halen? Maak dan een combinatie van verschillende kleuren. Deze energieke kleurtrend is gebaseerd op abstracte kunst en laat de ruimte sprankelen. Het kleurpalet is zeer uitgesproken en bestaat uit optimistische en urban kleuren. Mix en match met verschillende kleuren en maak je schilderproject sprekend en creatief. Een speelse manier om te ontsnappen uit de realiteit.

 

Kleuradvies

Krijg je na het lezen over kleurtrends en het zien van de foto’s zin om aan de slag te gaan met je eigen woning? Zie je het al voor je, jouw woon- of slaapkamer na de metamorfose? Met een paar potten verf, een nieuw vloerkleed en wat leuke accessoires kun je snel een hele nieuwe sfeer creëren! We zijn erg benieuwd welke kleurtrend jou het meest aanspreekt. Laat je het ons weten? Of heb je vragen over kleurgebruik? Laat je bericht achter in het commentaarveld hieronder en maak kans op een half uur telefonisch kleuradvies van een TopInterieurOntwerper!

 

Foto’s via Flexa/Akzo Nobel, Histor, Colora, VTwonen, Jotun, Ikea, Eelco Hofstra en Broste Copenhagen.