TIO - The Best Projects Are Made Here | Muur in de spotlight!
1625
post-template-default,single,single-post,postid-1625,single-format-standard,unknown,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Muur in de spotlight!

Muur in de spotlight!

Wat moet ik met die lange grote witte muur? Het is zo saai. Het is een vraag die we als interieurontwerpers vaak krijgen. Hoe kun je je saaie muur meer sfeer geven? In dit blog geven we je verschillende mogelijkheden en tips om je saaie wand om te toveren in een fraaie blikvanger

BEHANG
Met behang kun je snel een statement en eyecatcher van je muur maken. Behang je hele muur , een gedeelte ervan of zet een paneel tegen de wand. BN Walls heeft prachtige collecties met uitgesproken prints en dessins of juist een rustig patroon. De fraaie behangcirkels van Kek Amsterdam zijn echte eyecatchers. Voor zo’n effect kun je natuurlijk ook zelf een afbeelding uit (een restje) behang knippen of snijden. Hieronder wat voorbeelden van deze behangmerken.

   

BN Walls, collectie Atelier                                                               BN Walls, collectie Color Stories

  

BN Walls, collectie Interior Affairs                                            BN Walls, collectie Milano

 

BN Walls, collectie Material World        BN Walls, collectie Milano  

 

 behangcirkel, Kek Amsterdam

 

VERF

De voordeligste manier om je muur spannend aan te kleden is met verf. Dat kan door de hele muur één kleur te geven of door met kleurvlakken te werken. Breng een cirkel aan, maak een rechthoek of driehoek of een combinatie van die vormen. Leef je uit! Een geverfde lambrisering is een andere manier om de muur spannender te maken. De onderkant van de muur krijgt een andere kleur dan de bovenkant.

 

 

WANDPANELEN

Dock Four Stylepads bieden een mooie manier om design met een praktische opbergmogelijkheid te combineren. De wandpanelen zijn leverbaar in veel verschillende stoffen en materialen. Ook is het mogelijk zogenoemde ‘functionals’, zoals een klok, boekenplank en sleutelhangers toe te voegen. Hierdoor kun je voor elke ruimte in huis een eigen creatie samenstellen.

 

Dock Four Stylepads

 

WANDDECORATIE

Nog niet gevonden wat je zocht en zó uitgekeken op die saaie muur? Je kunt de wand ook aankleden met een fotocollage, een collage van wandbordjes of een combinatie hiervan. Planten aan de muur of kunstwerken zijn een andere manier om afscheid te nemen van saaie wanden en een persoonlijke sfeer te creëren.

TIP!
Tot slot hebben we nog een handige tip voor het ophangen van een fotocollage of collage van wandborden. Maak van alle lijsten of bordjes een papieren versie, bijvoorbeeld met krantenpapier. Plak deze met plakband op de muur net zo lang tot je tevreden bent over de compositie. Je weet nu ook waar je moet boren of spijkers moet slaan. Tesa ophanghaakjes met verwijderbare plakstrips zijn handig als je de wand niet wilt beschadigen. Die haakjes zijn alleen geschikt voor kleinere lijsten tot ongeveer twee kilo.

Veel succes met het creëren van een spannende, unieke muur!

 

 

collage met wandbordjes fotocollage                                    collage van Hexagon wandbordjes via dejouwe.nl

 

planten aan de muur                                                   kurken onderzetters als prikbord

cirkels met mos rieten manden aan de muur

prachtig wandkleed van Urban Cotton, verkrijgbaar in diverse afmetingen en afbeeldingen

wandkleden Urban Cotton

Is je muur nog steeds niet naar je zin? Kom je er niet goed uit en vraag je je af hoe je alles het beste kunt combineren? Schakel dan één van de TopInterieurOntwerpers bij jouw in de buurt in. We komen graag langs om je te helpen!

Foto’s via Pinterest, Dock Four en BN Walls.

No Comments

Post a Comment