Selecteer een pagina

Deze tijd van thuiswerken en binnenblijven vergt flexibiliteit en creativiteit van ons allemaal. Omdat we zoveel thuis zijn, is de sfeer in huis nog belangrijker geworden. Niet alleen de sfeer tussen jou en je huisgenoten, maar ook de sfeer van jouw interieur.

 

Sfeer geeft uitdrukking aan een gevoel. Dat gevoel kun je vertalen naar een interieur. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een sfeer met uitgangspunten ‘rust en ruimte’, ‘warmte en luxe of ‘kleurrijk en levendig’. De sfeer die een huis uitademt is belangrijk voor je eigen welbevinden en dat van je gezin of huisgenoten.

STIJl & sfeer

In onze eerdere blogs heb je kunnen lezen over de TopInterieurOntwerpers-checklist en welke keuzes gemaakt moeten worden om een samenhangend, persoonlijk interieur tot stand te brengen. Stap 1 is Stijl & Sfeer. Bij het bepalen van de juiste stijl en sfeer kunnen wij interieurprofessionals helpen verschillende stijlen te onderscheiden met behulp van moodboards. Zo kunnen we jouw persoonlijke woonstijl helpen bepalen.

 

 

Iedereen heeft een stijl die hem of haar aanspreekt, een stijl waar je je het prettigst bij voelt. De één houdt van strak en minimalistisch, de ander wil het chic. Denk ook aan stijlen als klassiek, modern, kleurrijk, naturel, industrieel of combinaties van stijlen. Binnen een gezin kunnen de voorkeuren voor woonstijlen verschillen. Soms lopen de stijlen van partners erg uiteen. Worden wij in zo’n geval ingeschakeld, dan maken we een mix van de verschillende stijlen en combineren dat tot één nieuwe, persoonlijke woonstijl. Een leuke en soms ook uitdagende taak! 

Een woonstijl kun je herkennen aan de vormen, structuren en materialen die er gebruikt worden. Ga je stijlen mixen, dan ontstaat vaak een nog spannender beeld. Je kunt jouw woonstijl persoonlijk maken door voorwerpen toe te voegen die bij je passen. Foto’s van reizen die je gemaakt hebt, een schilderij, dat oude kastje dat je van je oma erfde.

Diy moodboard

Natuurlijk krijgen we graag een opdracht om een moodboard voor je te maken. Jij geeft ons alle input en we gaan met plezier voor je aan de slag. Maar vind je het leuk om zelf een moodboard te maken en wil je weten hoe wij dat vertalen naar een interieur? Ben je benieuwd welke woonstijl(en) wij eruit halen?  Hoor je graag hoe je de kleuren, materialen en vormen van je moodboard  het beste kunt toepassen in jouw interieur? Dan draaien we de rollen voor deze keer om…

Maak een sfeerbeeld en vraag je gezinsleden dat ook te doen. Kinderen vinden het ook heel leuk om na te denken over de inrichting van hun kamer en de sfeer die ze daar willen.

thuiswerk opdracht

Omschrijf de materialen, vormen en kleuren in je eigen huis. Herken je een bepaalde woonstijl bij jezelf? Zoek in woontijdschriften of op Pinterest je meest favoriete accessoires, eettafel, eetkamerstoel, bed, fauteuil, bank, kast en/of  lamp uit. Kies alleen die afbeeldingen die je écht mooi vindt. Zoek daarbij je favoriete materialen zoals stof, behang en vloerbekleding en voeg je vier lievelingskleuren toe. Plak alles op een vel papier of maak er een digitaal moodboard van. Hoe omschrijf je deze woonstijl? Is dit dezelfde stijl als bij je thuis?

Mail je moodboard(s) naar info@topinterieurontwerpers.nl.Vermeld je naam, adres en telefoonnummer. Voor slechts €75,- inclusief btw krijg je één uur interieuradvies. In een online sessie bespreken we aan de hand van jouw ingezonden moodboard jouw woonstijl en geven we tips hoe de sfeer in jouw huis kan worden verbeterd. 

Zin in deze leuke uitdaging? Wij wel! We helpen je graag!  Als we je moodboard ontvangen hebben, nemen we binnen vijf werkdagen contact met je op.  

 

Veel succes!