Selecteer een pagina

Kleine kinderen willen graag spelen waar jij ook bent. 

Dit is natuurlijk prettig, want dan kun je een oogje in het zeil houden. Maar die rommelige aanblik die speelgoed geeft, wil je liever niet. In dit blog geven we je verschillende ideeën en tips om van de speelhoek een mooi onderdeel van je interieur te maken.

Kinderhoek

Is er voldoende ruimte in je woonkamer, dan kun je een aparte kinderhoek maken. Met deze kinderhoek creëer je veel opbergruimte, maar ook een eigen plek om te kunnen spelen. Alle spullen kunnen ’s avonds weer netjes opgeborgen worden. Door de stijl van de kinderhoek aan te laten sluiten op je interieur, integreer je deze hoek in je interieur in plaats van dat de kinderhoek in het oog springt.

Multifunctioneel meubel

Kinderspeelgoed dat door de kamer zwerft kan een onrustig gevoel geven. Er zijn gelukkig genoeg opbergmogelijkheden. Denk eens aan een geïntegreerd zitmeubel. Combineer de zitplek rond de eettafel met een opbergbank. Dit is vooral praktisch als de kinderen wat groter worden en de eettafel ook wordt gebruikt om spelletjes te spelen of lekker te knutselen.

Speelgoedkist

Ook een speelgoedkist is erg geschikt voor het opbergen van speelgoed in de woonkamer. Berg alle spullen op in een mooie kist en je woonkamer ziet er weer netjes uit. Schilder de kist in een ton-sur-ton kleur, passend bij je interieur. Geef de speelgoedkist een creatieve twist door een extra blad, zodat het een tafel wordt of leg er een paar kussens op en gebruik hem ook als bankje bij de zithoek.

Speelhuisje

Het houten speelhuisje wordt vaak als bedhuisje gebruikt maar als er voldoende ruimte is, kun je het ook in de woonkamer plaatsen. Je kinderen zijn er gek op, zo’n eigen plek met opbergmogelijkheid waar ze lekker kunnen knutselen en tekenen. Hang er de tekeningen en andere creaties aan de wand. Een eigen ‘huis’ in huis.

In of uit het zicht

Is er voldoende ruimte in de woonkamer voor een kastenwand, dan kun je daar veel plezier van hebben. Richt een deel van deze kast in om het kinderspeelgoed in op te bergen. Deuren dicht en alles is uit het zicht. Als het lukt is het fijn als er ook nog wat ruimte overblijft voor je eigen spullen.

Heb je een aparte speelkamer dan is een kastenwand ook een goed idee. Omdat veel spullen achter deuren opgeborgen kunnen worden, blijft de speelkamer ‘redelijk’ netjes.

Door een kindermeubel uit het zicht achter de bank te plaatsen ontstaat een ‘eigen’ plekje voor de kinderen en kijk je niet op het speelgoed.

Out of the box

Naast de standaard opbergmogelijkheden zijn er ook creatieve oplossingen die zowel decoratief als praktisch zijn om toe te passen. Denk eens aan een opbergzak voor barbies, een stalen wandrek voor leesboekjes of autootjes aan de muur met magneetstrips. Dit maakt opruimen leuk! Is je kind een legofanaat dan zijn er lego-opbergboxen in mooie kleuren passend bij elk interieur.

De woonkamer is een plek in huis waar je je prettig wilt voelen. Dit geldt ook voor kinderen. Door gebruik te maken van praktische oplossingen voor de kinderhoek in combinatie met jouw interieurwensen kom je tot een mooi, harmonisch eindresultaat. Vind je het lastig om een kinderhoek te laten opgaan in jouw interieur dan helpen we je daar graag bij. Samen met jou ontwerpen we een plek waar het hele gezin zich thuis voelt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s credits: Pinterest