Selecteer een pagina

Saaie muur? Helemaal niet nodig!

Wat moet ik met die lange grote witte muur? Het is zo saai. Het is een vraag die we als interieurontwerpers vaak krijgen.

Hoe kun je je saaie muur meer sfeer geven. In deze blog geven we je leuke creatieve, handige tips.

BEHANG

Met behang kun je gelijk een statement en eyecatcher maken van je muur. Je kunt ervoor kiezen om een hele muur te behangen, maar je kunt ook een gedeelte behangen of een paneel die je tegen de muur zet. BN Walls heeft prachtige collecties met uitgesproken prints en dessins of juist een rustig patroon. De prachtige behangcirkels van Kek Amsterdam zijn een echte eyecather, maar je kunt ook zelf uit (een restje) behang knippen/snijden.

VERF/KLEUR

Ook met verf en kleur kun je je muur aankleden. Dat kan door de hele muur één kleur te geven, maar je kunt ook met kleurvlakken werken. Cirkels/driekhoeken/rechthoeken/vierkanten, leef je uit! Je kunt ook een geverfde lambrisering toepassen. De onderkant van de muur een andere kleur dan de bovenkant.

WANDPANELEN

Dock Four Stylepads zijn een mooie manier om design met praktisch te combineren. De wandpanelen zijn leverbaar in veel verschillende stoffen en materialen, maar ook met toevoegingen van functionals zoals bijvoorbeeld een klok, boekenplank, sleutelhangers. Hierdoor kun je voor elke ruimte in je huis een eigen creatie samenstellen.

WANDDECORATIE

Als je de muur dan nog steeds saai vindt, kun je het aankleden met bijv. een fotocollage, een collage van wandbordjes of een combi hiervan, planten aan de muur, kunst.

Tip voor het ophangen van een fotocollage of collage van wandborden: Maak van alle lijsten/bordjes een papieren (krantenpapier bijv.) versie. Plak deze met plakbandjes op de muur net zo lang tot je tevreden bent over de compositie. Je weet nu ook waar je moet boren/hameren. Tesa ophanghaakjes met verwijderbare plakstrips zijn handig als je je muur niet wilt beschadigen. Let op, die kan alleen met kleinere lijsten tot ca 2kg.

 

Is je muur nog steeds niet naar je zin of kom je er niet uit hoe alles te combineren? Schakel dan één van de TopInterieurOntwerpers in voor hulp.

 Foto’s via Pinterest Dock Four en BN Walls