Selecteer een pagina

De zomer is inmiddels begonnen en we leven met het mooie weer meer buiten.  Ook als het weer wat minder is, wil je graag van je tuin kunnen genieten. Je wilt het ‘binnen-buiten-gevoel’ ervaren. Een tuin is immers meer dan een stuk grond bij het huis. Het is het verlengstuk van je woning. Hoe maak je verbinding met binnen en buiten? Lees in dit blog hoe je dat met wat eenvoudige trucs kunt bereiken.

VERLENG JE WOONKAMER

Je kunt je woonkamer op verschillende manieren verlengen. Trek  om te beginnen de vloer van binnen naar buiten door. Dat doe je door voor hetzelfde soort materiaal te kiezen of de kleur van de vloer binnen en buiten op elkaar af te stemmen. Denk bijvoorbeeld bij een houten- of pvc houtlook vloer binnen aan een houten vlonderterras. Kies bij een gietvloer in huis  een grote keramische tegel buiten. Ook het doortrekken van de kleur op de wand naar buiten laat je woonkamer langer lijken.  Het gebruik van kleur buiten zorgt ook voor sfeer. Bovendien is zo’n wand een mooie plek om schilderijen of verlichting op te hangen in dezelfde stijl als je interieur.

STYLing

Als  de basiskleuren en -materialen binnen en buiten goed op elkaar aansluiten, kun je een stap verder gaan Zorg ervoor dat de styling buiten ook aansluit op de stijl van de meubels, verlichting  en accessoires binnen. Heb je bijvoorbeeld een industrieel interieur, plaats dan buiten betonlook potten, accessoires van metaal en verf de schutting in een antraciet kleur. Kies voor kussens in een  kleur die je ook binnen tegenkomt en maak het af met sfeerverlichting in de vorm van wandlampjes op de schutting, een tafellamp op de eettafel en een industriële hanglamp boven het zitgedeelte.

 

 

Natuurlijk mogen planten op het terras of de veranda niet ontbreken. Planten zorgen voor verbinding in een interieur en  verhogen de sfeer. Wil je eenheid creëeren,  kies dan voor potten in dezelfde kleur, maar wissel ze af in grootte en vorm. Maak hoekjes,  groepeer verschillende soorten planten bij elkaar en werk in de hoogte door krukjes of plantenstandaards te gebruiken. Heb je genoeg  ruimte, kies dan voor één of twee  XL planten.

’t hele jaar door

Wil je het hele jaar door genieten van het tuingevoel, dan kun je van je veranda een echte tuinkamer maken. Op die manier  krijg je er ook extra vierkante meters woonoppervlakte bij zonder een grote verbouwing te hoeven uitvoeren. Als je de tuinkamer helemaal kunt afsluiten, kun je er nog vaker gebruik van maken. Bedenk hoe je deze ruimte wilt gaan gebruiken. Wat vind je belangrijk? Moet het een lounge functie krijgen of wil je er uitgebreid kunnen tafelen? Of juist allebei?

 

 

In beide gevallen is het belangrijk dat de meubels comfortabel zijn. Vermijd massieve vormen. Het geheel moet een luchtig en ruimtelijk gevoel geven. Omdat het een lichte ruimte is, is het ook heerlijk om er overdag  te lezen, of gewoon een beetje te mijmeren. Dus een fauteuil en een vloerkleed mogen niet ontbreken! Zo’n  kleed zorgt in de winter voor een behaaglijk gevoel. In de zomer kun je het  opbergen. Vaak zit je in een tuinkamer beschut en ben je niet beperkt tot alleen outdoor meubels en accessoires. Zo heb je veel meer keus uit meubels, verlichting en accessoires.

Om tot een goed plan en resultaat te komen, zal je net als bij je interieur alle stappen moeten doorlopen die je in de eerdere blogs ‘Keuzestress’ hebt kunnen lezen. Mocht je er niet uitkomen, dan helpen wij je graag verder! Bel ons op 085-1301658 of stuur een mail naar info@topinterieurontwerpers.nl.

 

fotocredits: Pinterest, Douglas & Jones, vtwonen