Nederlanders besteden steeds meer aandacht aan het interieur van hun woning en schakelen hier steeds vaker een interieurontwerper voor in. Dat bespaart namelijk tijd en geld. Maar ook de tuin krijgt meer en meer aandacht. Vaak krijgen wij dan ook de vraag hoe de tuin meer betrokken kan worden bij de stijl en sfeer van het huis..

Om beter op deze vraag in te kunnen springen, zijn wij dit jaar een hele mooie samenwerking met De Tuinen van Appeltern aangegaan. Op deze manier kunnen wij onze opdrachtgevers een totaalconcept leveren. Tijdens het tuinseizoen zijn wij elke laatste zaterdag van de maand aanwezig in Appeltern om interieuradviezen te geven. De inrichting binnen proberen we dan buiten terug te laten komen zodat je tuin een verlengstuk wordt van je huis. Is dit bij jou nog niet het geval of heb je het gevoel dat dit beter kan? Wij geven je vijf tips!

Tip 1 Accessoires in de tuin

Om ervoor te zorgen dat de tuin en het interieur meer bij elkaar betrokken worden, kun je de uitstraling van het interieur doortrekken naar de tuin.

Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door sfeervolle accessoires passend bij de stijl van het interieur in de tuin te plaatsen. Dit maakt de tuin levendiger.

Ook het plaatsen van planten in de woning maakt de afstand tussen het interieur en de tuin kleiner. Kies voor soortgelijke planten en vormen in huis en tuin.

Fotocredits: Pinterest

Tip 2 Gebruik de vloer

Wil je een grote aanpassing doen? Laat dan je vloer doorlopen naar de tuin.

Bijvoorbeeld door een betonnen vloer door te laten lopen naar een gedeelte van de tuin. Heb je een houten vloer in huis? Dan is een vlonderterras een mooie match.

Kies dan wel een kleur die lijkt op de houten vloer. Zo ontstaat een gelijkmatige overgang.

Een grote glazen pui is ook een mooie toevoeging aan het interieur. Hierdoor krijg je extra veel licht in huis en loopt het woongedeelte direct over in de tuin.

Fotocredits Pinterest: Babs Vandervoort

Tip 3 Kleur en materiaal

Naast vloeren zijn muren ook een middel om het interieur te laten overlopen in de tuin. Door de muur aan de buitenkant een kleur te geven die aansluit op het interieur, zal de tuin direct dezelfde sfeer uitstralen. Door in de tuin en het interieur van de woning dezelfde kleuren terug te laten komen, sluit alles mooi op elkaar aan.

Ook de tuinafscheiding speelt een rol. Heb jij binnen een mooie houten vloer liggen? Dan past een houten schutting hier perfect bij. Het is ook mooi om de stijl van de terrasmeubels aan te laten sluiten op de meubels die in je huis staan.

Fotocredits Pinterest The Art off Living

Tip 4 Verlichting in de tuin

Zeker in de avond kan een tuin erg los staan van de woning als er geen verlichting is.

Met behulp van led tuinverlichting wordt de tuin veel levendiger en is de tuin ook ’s avonds een verlengstuk van je woning.

Licht zorgt daarnaast voor extra sfeer in de tuin waardoor het uitnodigt om er ook in de avond te gaan zitten.

Fotocredits Pinterest: Remade with love

Tip 5 huiskamer in de tuin

Het allermooiste is een veranda of een tuinkamer aan of bij het huis. Dit zorgt voor een optimale beleving van de tuin. Is dit een net iets te grote verandering? Dan zou je ook met schaduwdoek het gevoel van een extra huiskamer kunnen creëren. Zet er een comfortabele loungeset neer en maak dit gezellig met veel kussens en wat accessoires.

Fotocredits Pinterest: Makeover.nl

 

Fotocredits Pinterest: Eigen huis en tuin

Wil je specifiek advies over jouw interieur in combinatie met jouw tuin? Schrijf je dan snel in voor een persoonlijk advies op één van de zaterdagen dat wij aanwezig zijn bij Appeltern. Klik hier voor meer informatie over het advies en om je direct in te schrijven. Informatie over de Tuinen van Appeltern vind je op www.appeltern.nl.

Fotocredits : De Tuinen van Appeltern