Vorig jaar vroeg Faber Haarden, een producent van elektrische- en gashaarden voor binnen en buiten, ons om mee te denken met het opnieuw inrichten van hun showroom in Heerenveen. Een grote lege ruimte die gevuld moest worden met vuur, passie, sfeer en beleving. Twee van onze topinterieurontwerpers, Carolien Sloot en Marian Lunsing, gingen hiermee aan de slag.

Het ontwerp

Faber Haarden wilde in hun showroom laten zien hoeveel sfeer, warmte en gezelligheid hun haarden kunnen brengen en hoe je daar samen van kan genieten. Met deze visie in gedachten zijn we begonnen aan het ontwerp.

Allereerst hebben we conceptplannen gemaakt. De belangrijkste vragen daarbij waren: welke kleuren & materialen gaan we toepassen en hoe gaan we de verschillende functies over de ruimte verdelen. Vervolgens hebben we de indelingsschetsen en de kleur- en materiaalvoorstellen uitgewerkt tot een totaalontwerp waarmee de uitvoerders aan de slag konden. 

 Voor de vloer kozen we drie verschillende materialen. Een houtlook in het ene deel en in het andere gedeelte een betonlook tegel. Om beide delen van de showroom met elkaar te verbinden, is in het midden gebruik gemaakt van hexagon tegels in verbindende kleuren en materialen. Op deze manier worden de verschillende functies van de showroom en sfeer visueel aangegeven.

Functies

De showroom is opgedeeld in vijf verschillende functies:

  1. Het inspiratiehuis
  2. De balie/ontvangstruimte
  3. Create
  4. Het trendplein
  5. Belling & Stoves

1.    Het inspiratiehuis

In het inspiratiehuis zijn verschillende haarden geplaatst om te laten zien hoe een haard elke ruimte in huis kan verrijken. Of dat nu de woonkamer, slaapkamer of badkamer is, elke ruimte krijgt veel meer sfeer door een haardvuur.

 

2.   De ontvangstruimte

De balie is het visitekaartje van het bedrijf, maar ook een werkplek. Door de zwarte kleur van de balie en de gouden plint eronder in combinatie met de elektrische inbouwhaard ontstaat een luxe uitstraling. Achter de balie is een wand geplaatst met houten latjes waarop het logo van Faber en Glenn Dimplex is afgebeeld. De gouden lampen boven de balie maken het plaatje af.

3.   create

Het Create-gedeelte is de plek waar innovatie en ontmoeten voorop staan. Op deze plek kunnen presentaties worden gegeven en bijeenkomsten voor klanten of personeel worden gehouden. Create heeft een moderne uitstraling gekregen met blank hout, rood en oranje tinten in combinatie met blauw.

4.  het trendplein

Op het trendplein worden de laatste modellen getoond in een inspirerende omgeving. Elke haard krijgt de aandacht die hij verdient. De haarden zijn allemaal anders aangekleed om te inspireren, maar vormen door het uitgekiende kleur- en materiaalgebruik wel één geheel. Rondom de haarden zijn verschillende zitjes geplaatst zodat dealers en klanten het vuurbeeld goed kunnen zien en ervaren.

5.  belling & stoves

Achter het trendplein bevindt zich Belling & Stoves. Ook dit is een onderdeel van Faber/Glenn Dimplex. Hier worden prachtige vrijstaande fornuizen en koelkasten getoond.

 

Meer zien van deze showroom? Klik hier  voor een volledige tour door de showroom.

Wil jij voor jouw bedrijf ook een nieuwe, prachtige showroom? Neem dan contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden voor jouw bedrijf zijn. Stuur een mail naar info@topinterieurontwerpers.nl en we laten snel van ons horen!

Auteur: Marian Lunsing